Projektbaseret produktion

Fremtiden på mediemarkedet tilhører små, fleksible organisationer, som fungerer i freelance-baserede netværk

Mediebranchen har været i en historisk opbruds-proces siden internettet blev en magtfaktor. Denne situationen blev yderligere accelereret efter finanskrisen i 2008. Et af resultaterne er, at traditionelle forretningmodeller viser sig ikke at fungere specielt effektivt længere. Store organisationer med mange fastansatte medarbejdere, primært tilpasset produktion af printmedier, kan sjældent skabe tidssvarende produkter til en pris som markedet vil betale.

Blue Ocean Media er et eksempel på en type virksomhed, vi tror vil tegne fremtiden: Små, fleksible organisationer uden ret mange faste omkostninger, som fungerer i freelance-baserede netværk. Her kan hvert enkelt projekt planlægges og skaleres individuelt. Der er ikke en masse faste lønudgifter og en tung administration. Det er let at skifte kurs, finde på noget helt nyt, flytte sig derhen, hvor behovet og interessen er. Det er lettere at tænke kreativt, når evnen og mulighederne for at tilpasse sig er større.

Vi kalder det projektbaseret produktion. Det handler ganske enkelt om fire ting: Få nye ideer. Stil hurtigt og enkelt de rigtige ressourcer sammen. Skær alt det overflødige væk – og skab det som situationen kræver.